مدیرکل دفتر تجاریسازی وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: در جلسه نوامبر با روسیها بر روی نحوه همکاریها برای ساخت راهآهن رشت-آستارا به توافق نهایی و جمعبندی میرسیم.
امین ترفع درباره جزییات توافقات جلسه سه جانبه ایران، روسیه و آذربایجان که روز گذشته با میزبانی وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار داشت: این جلسه با حضور مقامات وزارت راه و شهرسازی، وزیر توسعه اقتصادی و معاون وزیر حمل و نقل روسیه و معاون وزیر حمل و نقل آذربایجان برگزار شد و یکی از اهداف برگزاری این جلسه بررسی راهکارها برای تحقق ترانزیت ١۵ میلیون تن بین سه کشور بودهاست.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوع این جلسه، توافق با روسیه برای تامین منابع مالی ساخت راهآهن رشت- آستارا بود، ادامه داد: در این جلسه روسیه مفهومی برای مکانیزه سرمایهگذاری- ساخت- بهرهبرداری پیشنهاد داد که به بررسی اصول این پیشنهاد پرداختیم و در مجموع روسها به سرمایه گذاری و تامین اعتبارات برای ساخت راهآهن رشت-آستارا تمایل دارند.
مدیرکل دفتر تجاریسازی وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: یک ماه دیگر جلسه سه جانبه مجددا برگزار میشود و در جلسه نوامبر با روسیها بر روی نحوه همکاریها برای ساخت راهآهن رشت-آستارا به توافق نهایی و جمعبندیها میرسیم.
ترفع درباره میزان اعتبارات مورد نیاز و درخواست شده از روسیه برای ساخت این مسیر ریلی، گفت: آنچه که بر روی کاغذ وجود دارد مبلغی حدود ٨٠٠ میلیون یورو است که البته بخش تملک زمین در مسیر را ایران انجام میدهد.
دبیر کارگروه روانسازی و توسعه ترانزیت با اشاره به توافقات انجام شده با آذربایجان در جلسه روز گذشته، گفت: درباره موضوعاتی ساخت پل اغبند، آستاراچای و جزییات پروژههای کریدورهای شمال-جنوب و شرق - غرب مذاکراتی انجام شد و موضوع مهم این است که ایران پایانه مرزی جدید آستارا را در کمتر یک سال به احداث میرساند که با احداث این پایانه جدید مرزی و پل آستاراچای ظرفیت تردد کامیون افزایش پیدا میکند و به تردد روزانه ۵٠٠ کامیون میرسد.
وی ادامه داد: همچنین از موضوعات مهم در ساخت پایانه جدید مرزی آستارا این است که پایانه به خارج از شهر منتقل خواهد شد و ترافیک شهری حاصل از صف کامیون های ترانزیتی حذف میشود.
ترفع افزود: از دیگر مذاکرات انجام شده درباره اجرای پلمپهای هوشمند بود که منجر به حذف موانع غیر فیزیکی و تسهیل ترانزیت میشود.