رییس بانک جهانی با ابراز نگرانی در مورد ادامه روند افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی دنیا و پیامدهای مخرب آن برای بازارهای نوظهور و کشورهای درحال توسعه گفت که دنیا در آستانه رکود اقتصادی قرار گرفته است.
به گزارش رویترز، بانک جهانی اعلام کرد افزایش همزمان نرخ بهره بانکهای مرکزی در سراسر دنیا برای مقابله با تورم، دنیا را در آستانه رکود اقتصادی قرار داده است.
بانک جهانی در آخرین تحقیقات خود اعلام کرد روند رشد ۳ اقتصاد بزرگ دنیا یعنی آمریکا، چین و منطقه یورو بهشدت آهسته شده و حتی یک ضربه متوسط به اقتصاد دنیا آن را در سال آینده میلادی وارد رکود میکند.
دیوید مالپس، رییس بانک جهانی با ابراز نگرانی در مورد ادامه این روند و پیامدهای مخرب آن برای بازارهای نوظهور و کشورهای درحالتوسعه گفت رشد اقتصاد دنیا بهشدت آهسته شده و کشورهای بیشتری وارد رکود میشوند.
در گزارش این بانک آمدهاست: «افزایش همزمان نرخ بهره بانکهای مرکزی در سراسر دنیا و سیاستهای مربوط به آن احتمالاً در سال آینده میلادی هم ادامه خواهد داشت، اما برای پایین آوردن تورم تا سطح قبلاز بحران کرونا کافی نیست».
نرخ تورم جهانی بهغیر از هزینه انرژی در سال آینده میلادی حدود ۵ درصد خواهد بود، یعنی حدود ۲ برابر متوسط پنجساله قبلاز بحران کرونا و تنها از بین رفتن اختلالهای بهوجودآمده در زنجیره عرضه و فشار بازار کار میتواند این شرایط را آرام کند.
بانک جهانی اعلام کرد برای پایین آوردن تورم، بانکهای مرکزی احتمالاً لازم است نرخ بهره را ۲ درصد دیگر علاوهبر ۲ درصدی که تا حالا نسبت به متوسط سال گذشته افزایش یافته، بالا ببرند.
اما این افزایش نرخ بهره به همراه فشار بر بازارهای مالی، رشد تولید ناخالص داخلی دنیا را در سال آینده میلادی تا ۰.۵ درصد پایین میآورد که بهمعنای رکود اقتصاد دنیا خواهد بود.
مالپس گفت سیاستگذاران باید تمرکز خود را از کاهش مصرف به تقویت تولید تغییر دهند که شامل تلاش برای سرمایهگذاری بیشتر و افزایش بهرهوری میشود.