مدیر اداره نظارت بر نظامهای پرداخت بانک مرکزی گفت: با توجه به توفیقاتی که در مرحله پیش از آزمایش داشتیم وارد مرحله آزمایشی میشویم.
به گزارش با خبر بازار، محمدرضا مانی یکتا؛ مدیر اداره نظارت بر نظامهای پرداخت بانک مرکزی گفت: ریال دیجیتال یک پروژه مهم و بزرگ بانک مرکزی محسوب میشود و چون در مورد اقتصاد دیجیتال صحبت میکند دارای اهمیت است، بنابراین آموزش، آگاهی، فرهنگ سازی و آموزشهای تخصصی برای قدرتمند سازی افراد در شبکه بانکی با اهمیت است. البته خود پروژه از نظر اجرایی پیچیدگیهای زیادی دارد.
یکتا اعلام کرد: فاز پیش از اجرای آزمایشی را در ۱۵ شهریور ماه با انتشار اولیه ریال دیجیتال شروع و پشت سرگذاشتیم، این اقدام تا اوایل اسفند ماه طول کشید و با تعداد محدود کاربران ریال دیجیتال در سه بانک ملی، ملت و تجارت ارزیابی شد. با توجه به توفیقاتی که در این مرحله داشتیم وارد مرحله آزمایشی میشویم، در این فضا به صورت تدریجی به بانکها اجازه افزایش کاربر و دامنه خدمات در فضای ریال دیجیتال داده میشود.
مشتریان، در فاز نخست
او تاکید کرد: ۵۰۰ کاربر در این فضا تعریف شده که این گام در سال جاری اتفاق خواهد اُفتاد، اما در روزهای کاری سال جدید به بانکها اجازه افرایش تعداد مشتریان را خواهیم داد. برنامهای و زمان بندی که تاکنون پیش بینی و به بانکها ابلاغ شده بیانگر شروع رسمی فاز آزمایشی ریال دیجیتال از ۲۲ اسفند ماه است و صدور مجوز برای توسعه بازار و افزایش دامنه مشتریان نیز برای ۲۰ فرودین ۱۴۰۲ خواهد بود، هر چه جلوتر میرویم، فضای خدماتی متنوع ایجاد میشود و مردم میتوانند به صورت تدریجی در بانکهای مختلف به این ابزار دسترسی داشته باشند.
سقف تراکنش بانکی
محمدرضا مانی یکتا؛ مدیر اداره نظارت بر نظامهای پرداخت بانک مرکزی اعلام کرد: برای تراکنشهای خرید کارتی تاکنون دو سقف کنترل میشد، سقف تراکنش با هر کارت بانکی از کارتخوان روزانه به مبلغ ۵۰ میلیون تومان بود، که اخیر بر اساس ضوابط اصلاحی این میزان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
او افزود: موضوع دوم کنترل همه کارت بانکیهای فرد است یعنی شخص میتواند با داشتن کد ملی مشخص با تمامی کارتهای خود روزانه حداکثر به میزان ۱۰۰ میلیون تومان تراکنش داشته باشد، که این مبلغ بدون تغییر ماند.