شرکت سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات که با نماد «وسپهر» در بورس تهران و در گروه شرکتهای سرمایهگذاری پذیرفته شده است، بخش بزرگی از پرتفوی غیربورسی خود را به سرمایهگذاری در هلدینگ توسعه صنعت نیشکر معطوف کرده است.
به گزارش با خبر بازار، شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی (از زیر مجموعههای شرکت سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات - وسپهر) به تازگی موافقت هیات پذیرش فرابورس را برای عرضه در بازار سهام کسب کرده است. وسپهر در نظر دارد پس از طی مراحل قانونی این شرکت ارزشمند و معظم را به فعالان بازار سرمایه ایران معرفی و سهام آن را در سامانه معاملات عرضه کند.
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با توجه به نیاز ضروری کشور در تولید نیشکر در سال ۱۳۶۹ تاسیس شد. این شرکت هم اکنون به تولید محصولاتی اعم از شکر سفید، شکر قهوه ای، شکر دارویی، شکرهای طعم دار و شکر های پودری می پردازد. در بخش صنایع جانبی نیز تولید محصولاتی اعم از الکل، خمیر مایه، تخته صنعتی MDF خوراک دام در حال انجام است.
استراتژی «وسپهر» برای سهامداری فعال
سهامداری فعال، مفهومی مدرن در دنیای سرمایهگذاری است که دلالت بر نقش سرمایه گذار در ساخت سود باکیفیت شرکت دارد. مجموعه «وسپهر» ، چنانچه تا پیش از این نیز در عملکرد خود نشان داده ، قصد دارد تامین نیاز برای احداث کارخانه های جدید، جاده ها و کانال های آبرسانی و تأمین ماشین های سنگین برای تولید به صورت مکانیزه و متمرکز را در دستور کار قرار دهد، بررسیها نشان میدهد این برنامهها با همراهی دیگر سهامداران اصلی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در حال انجام و پیگیری است که نوید قرارگیری کشت نیشکر و رشد صنایع جانبی را برای اثرگذاری در منطقه به سرمایهگذاران میدهد.
نقش «وسپهر» در توسعه صنعت نیشکر
بررسیها نشان میدهد با توجه به افزایش نیاز جهانی به مصرف شکر در افق 2024، توسعه این صنعت حائز ارزش افزوده اقتصادی خواهد بود. بنابراین شرکت سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات به منظور بهینه سازی پرتفوی خود و حمایت از حقوق سهامداران، اقدام به سرمایه گذاری گسترده ای در این صنعت کرده است، به نحوی که با داشتن 40 درصد از سهام شرکت توسعه صنایع نیشکر و صنایع جانبی و سهامداری فعال در این شرکت، ثروتی پایدار را به سبد سهام خود اضافه کرده است.
آشنایی با تولیدات توسعه صنایع نیشکر
هلدینگ توسعه نیشکر و صنایع جانبی، به عنوان یکی از سرمایه های ارزشمند گروه مالی سپهر بزرگترین تولیدکننده شکر در ایران است، این شرکت در استان خوزستان واقع شدهاست . از جمله فعالیتهای اصلی این شرکت، تأسیس و ایجاد واحدهای کشت وصنعت نیشکر و احداث صنایع تبدیلی برای استحصال شکر، خمیرکاغذ، کاغذ چاپ و تحریر، خوراک دام، فيبر فشرده، الکل، خمیر مایه و سایر صنایع جانبی لازم است.
نگاهی به زیرمجموعههای توسعه صنایع نیشکر
هلدینگ توسعه نیشکر و صنایع جانبی ، با دارا بودن ۱۸ شرکت تابعه در حوزه کشت و صنعتهای نیشکری، صنایع جانبی، شرکت بازرگانی توسعه نیشکر و صنایع جانبی، شرکت سدادفام نیشکر و موسسه تحقیقات و آموزش نیشکر و صنایع جانبی خوزستان ظرفیت های خوبی برای تبدیل شدن به یک برند بین المللی در حوزه تولید و تجارت شکر و مشتقات صنعتی آن در منطقه جنوبغرب آسیا را دارد.
این شرکت که در 2 بخش تولید شکر و صنایع جانبی فعالیت میکند، مالکیت شرکتهای هفتگانه کشت و صنعت سلمان فارسی، حکیم فارابی، امام خمینی، امیرکبیر، دعبل خزاعی، میرزا کوچک خان و دهخدا از شرکتهای تابعِ توسعه نیشکر و صنایع را بر عهده دارد که ظرفیت ۷۰۰ هزار تن شکر در سال را دارند.
در سال ۱۴۰۰ شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نیز به زیرمجموعه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تبدیل شد.
نقش توسعه صنایع نیشکر در اشتغال
شرکت توسعه صنایع نیشکر، در کل اشتغال 14 هزار نفری را به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم آورده است. این شرکت با توجه به همجواری کشت و صنعتها با روستاها برای ۲.۷۴۰ نفر به عنوان پرسنل شرکت و ۳.۵۸۰ نفر به عنوان پیمانکاران شرکت ایجاد اشتغال کردهاست.
روند سودآوری و ارزش سهام توسعه صنایع نیشکر
طبق برآوردهای رسمی در سال مالی ۱۴۰۰، سود خالص شرکت اصلی در هلدینگ توسعه نیشکر و صنایع جانبی ۱۸.۳۳۹ میلیاردریال و سود و زیان تلفیق ۳۹.۱۳۴ میلیاردریال بوده است.
همچنین سازمان خصوصیسازی در سال ۱۴۰۱ مجموع ارزش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی را ۹۰ هزار میلیارد تومان ارزشگذاری کرده است. سهم وسپهر در این شرکت با مالکیت 40 درصدی 36.000 میلیارد تومان است این در صورتی است که بهای تمام شده شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی 464 میلیارد تومان در صورت های مالی شرکت است مازاد ارزش وسپهر در این زیر مجموعه 35.536 میلیارد تومان برآورد می شود که چنانچه مجموعه گروه مالی سپهر صادرات، قصد سهامداری فعال در این شرکت را داشته باشد، طبعا ارزش افزوده ساخته شده نیز روند صعودی در پی خواهد داشت.