دوشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۲
پذيرش شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در فرابورس

وسپهر صنعت 100 همتي نيشكر را به بازار سهام مي‌آورد

جالب است ۰
شرکت سرمایه گذاري گروه مالی سپهر صادرات(وسپهر) با انتشار اطلاعيه‌اي در كدال خبر پذيرش نخستين شركت نيشكري را در فرابورس تاييد كرد
وسپهر صنعت 100 همتي نيشكر را به بازار سهام مي‌آورد
به گزارش باخبر اقتصادي، شرکت سرمایه گذاري گروه مالی سپهر صادرات(وسپهر) با انتشار اطلاعيه‌اي رسمي در سامانه كدال اعلام كرد: درخواست پذیرش سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در فرابورس، در جلسه 29 آذر امسال هیأت پذیرش فرابورس مطرح و با پذیرش مشروط اين شرکت در بازار دوم فرابورس ایران موافقت شد.
وسپهر تاكيد كرده است: درج نماد و متعاقباً عرضه سهام شرکت مذکور به تأیید امید نامه نهایی و سایر اقدامات مربوط در  هیأت پذیرش منوط است.  هيات مديره وسپهر به سهامداران اعلام كرده، این شرکت و سایر سهامداران با جدیت در حال پیگیری تامين شرايط عرضه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هستند.
 
سهامداران توسعه نيشكر
اطلاعات دريافتي نشان مي‌دهد: شرکت سرمایه گذاري گروه مالی سپهر صادرات(وسپهر) مالك 40 درصد از سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است. 40 درصد ديگر از سهام اين شركت به بانك ملي تعلق دارد. 20 درصد از سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هم در اختيار سازمان خصوصي و آماده عرضه به بخش خصوصي است.
 
تخمين ارزش توسعه نيشكر
سازمان خصوصی‌سازی در سال ۱۴۰۱ ارزش مجموع سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی را  100 هزار میلیارد تومان ارزش‌گذاری كرده است. سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی مانند بسیاری از واگذاری های سال های اخیر در انتظار خریدار با اهلیت ثابت شده یا عرضه بلوکی در بورس است. به باور كارشناسان در صورت پذيرش سهام شرکت توسعه نیشکر در فرابورس سازمان خصوصي سازي در مدت زماني كوتاه نسبت به عرضه بلوك 20 درصدي خود در بازار اقدام خواهد كرد.
 
وضع مالي توسعه نيشكر
هلدینگ توسعه صنایع نیشکر و صنایع جانبی، بزرگ‌ترین و فعال‌ترین شرکت و فراوری نیشکر در ایران است. بررسی صورت های مالی اين شركت نشان می دهد: در سال مالی ۱۴۰۰، سود خالص شرکت اصلی ۱۸.۳۳۹ میلیاردریال و سود و زیان تلفیقي آن ۳۹.۱۳۴ میلیاردریال بوده است.
 
 وضع توليد نيشكر در ايران
استان خوزستان 40 درصد از تولید و صادرات شکر ایران را با ظرفیت 20 میلیون تن در سال بر عهده دارد. بررسی وضعیت تولید نیشکر در ايران، در طول یک دهه اخیر، از نوسان بسیار زیاد اين حوزه حكايت دارد که حاصل عوامل مختلفی از جمله نوسان تقاضا، معضلات آبی و محدودیت‌های تولید و صادرات است. در ابتدای دهه 90 تولید سالانه نیشکر 5.6 میلیون تن بود که این رقم در سال 1391 با اندکی کاهش به 5.3 میليون تن رسید. اما از سال 1392 تا 1396 روند تولید نیشکر افزایشی بود و از 6.5 میلیون تن به 7.9 میلیون تن رسید.
 در سال های 1397 و 1398 روند تولید نیشکر افول قابل توجهی داشت و تا 4.5 میلون تن کاهش یافت. این میزان در سال 1399 به دلیلی از جمله بهبود باران های موسمی به 7.7 میلیون تن رسید اما دوباره در سال 1400 به 5.9 میلیون تن تقلیل یافت و آخرین دهه قرون را با کمتر از تولید سالانه 6 میلیون تن به پایان رساند.
 
 
وضع جهاني
75 درصد از  نیشکر تولید شده در سطح جهان در بخش تولید مواد غذایی مصرف می شود. در حال حاضر مشاغل ایجاد شده در مزارع نیشکر و صنایع جانبی آن، اشتغالزایی 100 میلیون نفری در جهان ایجاد کرده‌است. ارزش بازار تقاضای شیرین کننده‌ها بالغ بر 65 میلیارد دلار است که 80 درصد محصولات مرتبط با آن از طریق نیشکر و فرآورده های آن تامین می‌شود.
 
 
 
https://bakhabarbazar.ir/vdcg.x9qrak9t7pr4a.html
نام شما
آدرس ايميل شما