مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی گفت: سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی در کارتهای سوخت شخصی از ۲۵۰ لیتر در ماه به ۱۵۰ لیتر در ماه در سراسر کشور کاهش یافت.
کاهش ۱۰۰ لیتری سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی در کارتهای سوخت شخصی
8 شهريور 1401 ساعت 18:34
مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی گفت: سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی در کارتهای سوخت شخصی از ۲۵۰ لیتر در ماه به ۱۵۰ لیتر در ماه در سراسر کشور کاهش یافت.
جلیل سالاری امروز در جمع خبرنگاران گفت: این طرح در ماه جاری این طرح اجرایی شده است و اکنون کارتهای سوخت یک سهمیه ٦٠ لیتری و یک سهمیه ١٥٠ لیتری دارند.
او با بیان اینکه در کارت سوخت شخصی هر فرد یک سهمیه نرخ اول ١٥٠٠ تومان و یک نرخ ٣٠٠٠ تومان که ٢٥٠ لیتر است، وجود دارد گفت: با بررسی که انجام شد، خودروهای داخلی در ١٠٠ کیلومتر به طور میانگین بیشتر از ١٠ لیتر مصرف نمی کنند، طبیعتا زمانی که در یک کارت شخصی حدود ٣١٠ لیتر بنزین داریم، عدد بزرگی است.
معاون وزیر نفت افزود: هیچ خودرویی نیست که بیش از ١٠٠٠ کیلومتر در ماه تردد داشته باشد، ضمن اینکه کارت جایگاهها نیز وجود دارد.
او با بیان اینکه پس از بررسی مشاهده کردیم که تراکنش عمدتا در سهمیه دوم بر اساس کارتهای جایگاهدار اتفاق می افتد تصریح کرد: این کاهش در کل کشور است و صرفا مربوط به استان سیستان و بلوچستان نیست.
او ادامه داد: سهمیه دوم در کل کشور به ١٥٠ لیتر کاهش پیدا کرده است و افراد می توانند از کارت جایگاه داران استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در پاسخ به سوالی در خصوص صادرات بنزین به لبنان گفت: در هر جایی که شرایط مناسب باشد، تجارت را انجام میدهیم. عرضه گاز مایع را شروع کردیم و نفت گاز نیز در داخل بورس عرضه میشود و با توجه به شرایط بازار پیش میرویم و این مسئله ارتباطی به لبنان و یا کشورهای دیگر ندارد. چرا که متناسب با نیازمندیها در این حوزه گام برمیداریم.
او با بیان اینکه در حال حاضر با حجم زیاد مصرف روبرو هستیم، گفت: میانگین مصرف بین ۱۰۶ تا ۱۰۷ میلیون لیتر است. لذا ضرورت دارد که میزان مصرف مدیریت شود.
سالاری ادامه داد: علاوه بر این بحث اربعین را پیش رو داریم. چرا که حجم زیادی خودرو در مرز حضور پیدا میکنند و باید پیش بینیهای لازم برای تامین مصرف آنها صورت میگرفت به همین دلیل انبارها را در ایلام، کرمانشاه و مکانهایی که مسیر عبور زائران است تامین کردهایم. لازم است که ذخیره سازی اتفاق بیفتد و از ناوگانهای سوخت رسانی سیار استفاده کنیم. در این راستا برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته تا بتوانیم این دوران را نیز مدیریت کنیم.
او در خصوص اقدامات صورت گرفته برای سوخت رسانی به نیروگاهها در زمستان، گفت: امسال با گرمای تابستان مواجه شدیم. از طرف دیگر برقآبیها را که پنج درصد سوخت را به خود اختصاص دادهاند از دست دادیم. در این راستا سوخت رسانی زمستان امسال از اکنون آغاز شده است.
سالاری با بیان اینکه نیروگاهها در تابستان امسال نسبت به سال گذشته ۸۰ تا ۱۰۰ درصد سوخت مایع بیشتری مصرف کردند، گفت: حجم سوخت رسانی در نیروگاهها از اول سال مدیریت شد و امیدواریم این مسئله تداوم داشته باشد.
او با تاکید بر اینکه مصرف در حوزههای مختلف افزایش یافته و علی رغم اینکه گاز تامین شد اما در مجموع میزان مصرف نیروگاهها در حوزه سوخت افزایش پیدا کرد. همچنین به لحاظ حجم مصرف در بخش خانگی نیز با افزایش مواجه بودیم. از طرف دیگر در حوزه حمل و نقل و صنایع نیز افزایش مصرف اتفاق افتاد. لذا مجبور بودیم که برای تامین سوخت بخش نیروگاهی از اول سال مدیریت داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در خصوص ناترازی بین تولید و مصرف گفت: در حال حاضر برنامه ریزی برای این مسئله صورت گرفته، در برخی مواقع میزان مصرف به ۱۱۵ لیتر نیز رسید. نگاه من این است که جابجایی و مهاجرت اتفاق میافتد. اقدامی که میبایست در بخش مدیریت سریعا اتفاق بیفتد پایش مصرف است.
او ادامه داد: سامانه پیمایش پیوست امنیتی توسط دستگاههای متولی تهیه شده و تفاهمنامه آن امضاء شده و باید پیمانکار مربوطه سریعا بحث پیمایش را انجام دهد. اگر این اتفاق بیفتد ما با کاهش مصرف ۳۰ تا ۴۰ درصدی مواجه خواهیم بود. در حوزه حمل و نقل نزدیک به ۵۵ تا ۶۰ میلیون سوخت مصرف میکنیم که این سیستم میتواند ۲۰ تا ۳۰ میلیون روزانه میزان مصرف را کاهش دهد که با قیمتهای امروزی رقم قابل توجهی است.
کد مطلب: 179