کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فولادسازان هم به قربانیان قطعی گاز پیوستند

24 آذر 1401 ساعت 12:59

رئیس انجمن فولاد اعلام کرد: تعدادی از واحدهای تولیدی از شیوه احیا استفاده می‌کنند در این روش اساس تولید با سوخت گاز انجام می‌شود؛ از این‌رو قطعی گاز به‌شدت در روند تولید این واحدها تاثیر می‌گذارد.


محمود اسلامیان، با اشاره به تاثیر قطعی گاز در صنعت فولاد، گفت: تعدادی از واحدهای تولیدی از شیوه احیا استفاده می‌کنند، در این روش اساس تولید با سوخت گاز  انجام می‌شود؛ از این شیوه بهره می‌گیرند از این‌رو قطعی گاز به‌شدت در روند تولید این واحدها تاثیر می‌گذارد.
او ادامه داد: واحدهایی که در روند تولید از سوخت‌های زغال سنگ و یا کوره‌های قوس استفاده می‌کنند؛ کمتر از قطعی گاز تاثیر می‌پذیرند. و باید توجه داشت که قطعی گاز برای صنعت فولاد یک مصیبت محسوب می‌شود.
رئیس انجمن فولاد در پاسخ به این پرسش که قطعی گاز بدون تردید در میزان تولید این صنعت تاثیر می‌گذارد آیا این موضوع باعث خواهد شد که شرکت‌ها نتوانند به تعهدات صادراتی خود پایبند باشد؟ تاکید کرد: فولاد 2 برابر مصرف داخلی تولید می‌شود؛ بنابراین قطعی گاز در میزان تولید و ظرفیت کارخانه‌ها اثر می‌گذارد اما به‌ نظر می‌رسد در روند صادرات چندان موثر نباشد.
اسلامیان با اشاره به بالا بودن حجم تولید کنسانتره و گندله در کشور، خاطر نشان کرد: در فصل سرما شاهد قطعی گاز صنایع هستیم و این  امکان وجود دارد که این روند تا پایان فصل سرما ادامه داشته باشد.
او با بیان اینکه اقتصاد ایران باید به سمت تعادل حرکت کند، تاکید کرد: اگر سیستم گرمایشی ایران از بخاری‌های گازی به پکیج تبدیل شود در ابتدا به نفع مردم تمام خواهد شد اما از آنجایی که در بخش‌های مختلف اقتصاد ایران همواره رانت ایجاد می‌شود ممکن است در دراز مدت این موضوع به ضرر مردم تمام شود.
همچنین در این رابطه حمیدرضا رستگار رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به اتلاف انرژی در مصارف خانگی، گفت: قطعی گاز واحدهای تولیدی فولاد باید با هماهنگی انجام شود که واحدهای تولیدی بتوانند برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام بدهند چراکه خط تولید فولاد روال خاص خود را دارد و نمی‌توان آن را در یک مقطع قطع کرد.
این فعال صنفی با بیان اینکه تغییری در میزان تقاضا برای بازار داخلی ایجاد نشده است، اضافه کرد: اگر بازار صادراتی رونق بگیرد این احتمال وجود دارد که نرخ‌ها در بازار داخلی نیز تغییر کند اما در حال حاضر تغییر محسوسی در قیمت‌ها و میزان تقاضا ایجاد نشده و روال خرید و فروش عادی است.
به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد؛ مازاد مصرف فولاد و آهن حدود 13 میلیون تن است اما چشم‌انداز تولید 54 میلیون تن ترسیم شده است و من امیدوار هستم باتوجه به امکان‌هایی که در کشور وجود دارد به این عدد برسیم.
وی با بیان اینکه برای مصارف داخلی باید برنامه‌ریزی انجام شود، گفت: باید برای از دست ندادن بازارهای صادراتی برنامه‌ریزی کنیم در این میان بخش خصوصی می‌تواند به کمک دولت بیاید.


کد مطلب: 1141

آدرس مطلب :
https://www.bakhabarbazar.ir/news/1141/فولادسازان-هم-قربانیان-قطعی-گاز-پیوستند

باخبربازار
  https://www.bakhabarbazar.ir